Днес минималните температури ще бъдато между 1 и 8 градуса, в

...
Днес минималните температури ще бъдато между 1 и 8 градуса, в
Коментари Харесай

Последен топъл уикенд. Зимата идва в началото на другата седмица

Днес минималните температури ще бъдато сред 1 и 8 градуса, в София – към 2 градуса, а оптималните - сред 10 и 15 градуса, в София – към 10 градуса, оповестява Българска национална телевизия.

Ще доминира слънчево време. Следобед облачността над Западна България ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони – сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12  и 15 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Следобед над масивите от Западна България облачността ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан, по високите елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде най-вече забележителна. Късно вечерта в събота и през нощта против неделя от юг ще завали дъжд, над към 1800 метра - сняг. В неделя превалявания от дъжд ще има на доста места, повече като количество ще са в Югозападна България. В източната половина от страната югозападният вятър ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала.

В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува леден въздух. Температурите бързо и доста ще се намалят. Ще бъде облачно. В понеделник ще вали дъжд, само че със захлаждането в доста региони от Северна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг, а до вечерта и по Южното Черноморие ще завали сняг.

Във вторник преваляванията ще са от сняг, само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Ще бъде студено, в доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход, дневните съвсем на всички места към този момент ще са под нулата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР